Al meer dan 20 jaar toonaangevend 071-524 0000 03-544 3000

Blu-Ray bedrukking

Uw Blu-Ray productie komt het beste tot zijn recht, indien voorzien van een passende en hoogwaardige bedrukking. Dit proces begint bij het ontwerp en de opmaak van het label. Vervolgens komt de selectie van de juiste druktechniek waarmee een optimaal eindresultaat kan worden behaald. Bij ons kunt u kiezen uit een veelheid van professionele druktechnieken elk met hun eigen unieke eigenschappen. Wij adviseren u graag bij het ontwerp van uw label en het kiezen van de beste druktechniek.

Druktechnieken

cmyk offset Offset

Offset cd printing De term "Offset" verwijst naar het feit dat de drukcilinder met de te drukken informatie niet in aanraking komt met de disc. Bij offset druktechniek wordt gebruik gemaakt van de eigenschappen van vet en water die elkaar afstoten. Het af te drukken beeld heeft een zeer glad oppervlak en het niet af te drukken beeld een heel fijn ruw oppervlak (fijner dan het allerfijnste schuurpapier). Eerst wordt de drukplaat bevochtigd waarbij de hele gladde delen het water afstoten en de ruwere delen het water juist aantrekken. Daarna wordt de plaat geïnkt waarbij het water op de ruwere (niet drukkende delen) de vette inkt afstoot. Dan kan de afdruk tot stand gebracht worden.

pantone zeefdruk Zeefdruk

Zeefdruk disc Zeefdruk is een druktechniek die veelvuldig wordt toegepast voor professionele DVD/CD bedrukking. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit in tegenstelling tot offsetdruk waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

Thermisch

Thermische bedrukking komt het best tot zijn recht met kleurrijke afbeeldingen. Het label word door een hete pers op de disc geprint. Het oppervlak is standaard waterbestendig en krasvast. Daarom zullen de discs er altijd prachtig uitzien. Dit alles voor een ongeëvenaard gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding.

Inkjet

De inkjet bedrukking is al jaren de meest dominante en bekendste technologie. Bij deze methode worden professionele apparaten gebruikt. Het artwork met de instellingen word eerst naar de printer verzonden, waarna de inkt nauwkeurig vanuit de cartridge op de disc word gesproeid. Bij dit type bedrukking kunt u tevens ook kiezen voor watervaste media. WaterShield mediazijn inkjet printable media die zorgen voor een, haarscherpe, veegvaste en waterbestendige afdruk. De afbeeldingen krijgen een hoogglanzende, glossy uitstraling.